E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ MÁR MOBILON IS

Már letölthető az elektronikus építési napló androidos mobilokra fejlesztett változata. Az alkalmazással a felhasználók okostelefonon vihetnek fel napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket a kivitelezés helyszínén, a megrendelők pedig saját készülékükön bárhol, bármikor nyomon követhetik az építkezés fázisait. Az április 6-án indult nyilvános tesztidőszakot követően május 19-től élesben is letölthető az elektronikus építési napló androidos operációs rendszerre kifejlesztett alkalmazása a Google Play áruházból.

Az adatok tömörítésének köszönhetően az alkalmazás mobilnet-fogyasztása nem számottevő, az eredeti webes felület megnyitásánál is kevesebb adatforgalmat generál. A felvitt bejegyzések természetesen a webes e-naplóban is látszanak, a webes és mobilos felület külön regisztráció nélkül, bárhol, bármikor felváltva használható. Az alkalmazás általános építményfajták (családi házak, intézmények) e-naplóinál nyújt segítséget felhasználóinak, a sajátos, atomenergetikai, vízi, vagy közlekedési építmények esetén nem alkalmazható.

Az ingyenesen letölthető mobilnapló felépítése, hozzáférési hierarchiája és szabályai megfelelnek a hagyományos elektronikus építési napló szabályainak. Az egyelőre android operációs rendszerrel működő okostelefonokra kifejlesztett alkalmazás célja, hogy számítógép vagy laptop nélkül bárhol, gyors hozzáféréssel, kis adatforgalommal, biztonságosan tegye elérhetővé az E-naplót. Új napló megnyitása, a törzsadatok felvétele és a napló-fastruktúra kialakítása továbbra is csak asztali gépen vagy laptopon lehetséges, de a leggyakrabban használt, az építési folyamatot végigkísérő napi jelentések most már az építési helyszínen akár munka közben is felvihetőek. A felület ugyanígy használható betekintésre; az építtetők számára a napi jelentések és bejegyzések olvasása már mobiltelefonon is lehetséges, gyakorlatilag bárhol, bármikor.

A Lechner Tudásközpont által fejlesztett mobil E-építési napló az első okostelefonos építésügyi alkalmazás, melyet a tervek szerint hamarosan továbbiak is követnek.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető ezen a linken, a részletes használati leírás ugyanitt, valamint az alkalmazás weboldalán is megtalálható.

 

2016. május 20.