Lechner Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ - Elektronikus dokumentumok feltöltése
 

e-mail: adatbank@lechnerkozpont.hu
Telefon: (+36) 1 361 02 06, (+36) 1 279 2643
Fax: (+36) 1 279 2641

Jelen felület célja a jogszabályokban meghatározott dokumentumok elektronikus beküldése az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ számára.

A 313/2012. (XI.8) kormányrendelet 4. § szerinti dokumentumok:

4.§ (1) c) szerinti energetikai tanúsítványok (2013.01.01 után készült) feltöltése
az e-tanúsítás alkalmazással történik az OÉNY nyilvános felületén az e-Tanúsítás alkalmazásban.

4.§ (1) g) szerinti épület feltüntetési vázrajzok feltöltése: Felhasználó azonosítás majd vázrajz feltöltés

A 4.§ -ban ismertetett további dokumentumok feltöltése az alábbi módon történik:
Ügyfélkapus azonosítással történő belépés után Ön, mint adatbeküldő felhasználó egy adatlapot tölthet ki, melyben közli a dokumentum nyilvántartásához szükséges adatokat; majd lehetőséget kap egy vagy több fájl ingyenes feltöltésére. Különböző ingatlanokra (területegységekre), illetve különböző műszaki célú dokumentumokra vonatkozóan külön-külön adatlap kitöltése szükséges. Az Ön által kitöltött adatlapok egy listában jelennek majd meg. Az adatlapok utólag módosíthatók.Ügyfélkapus azonosítás majd dokumentum feltöltés

A kulturális örökség védelmével kapcsolatos szabályokról szóló 496/2016. (XII. 28.) Korm. rendelet szerint:

A bejelentéshez vagy örökségvédelmi engedélyhez kötött tevékenységekkel kapcsolatos bejelentést vagy engedély iránti kérelmet a tulajdonos vagy megbízottja az ÉTDR rendszeren keresztül nyújtja be az örökségvédelmi hatósághoz a rendelet 9. számú melléklete szerinti tartalommal. (50. §)

A bejelentés vagy kérelem tartalmi vizsgálata után az örökségvédelmi hatóság az értékleltárat, építéstörténeti tudományos dokumentációt, a beavatkozást követő állapotdokumentációt, a kutatási dokumentációt, illetve a restaurálási dokumentációt a nyilvántartását vezető hatóságnak megküldi. (54. §)
A dokumentumokat a nyilvántartást vezető hatóság tölti fel az OÉNY rendszerbe, ezért a feltöltés jelen felületen a továbbiakban nem szükséges és nem lehetséges.Felhasználói tájékoztató