E-Építési napló iOS alkalmazás

Az E-építési Napló ingyenes, magyar nyelvű mobil verziójának segítségével könnyen intézheti a napi jelentésekkel és eseti bejegyzésekkel kapcsolatos feladatait. A webes E-építési Napló alkalmazásban már ismert, napi jelentések és eseti bejegyzések rögzítésére és ezek megtekintésére, illetve fénykép készítésére és feltöltésére szolgál.

Az alkalmazás célja

Az E-építési Napló ingyenes, magyar nyelvű nyelvű iPhone (iOS) mobil verziójának segítségével könnyen intézheti a napi jelentésekkel és eseti bejegyzésekkel kapcsolatos feladatait. A mobilalkalmazás használata során megtekintheti az adott e-főnaplóhoz és / vagy e-alnaplóhoz rendelt offline és online eseti bejegyzéseket és napi jelentéseket, valamint szerepkörének jogosultságától függően közvetlenül mobilkészüléke segítségével napi jelentést és vagy eseti bejegyzést tehet. Mobilkészüléke fényképezőgépének használatával közvetlenül feltölthet fényképet a napi jelentéshez vagy eseti bejegyzéshez. A mobilalkalmazás, kizárólag a webes E-építési Napló alkalmazásban már ismert, napi jelentések és eseti bejegyzések rögzítésére és ezek megtekintésére, illetve fénykép készítésére és feltöltésére szolgál.
A teljes funkciókészlettel működő e-építési napló webalkalmazás az alábbi linkről érhető el: https://enaplo.e-epites.hu/enaplo/. A webalkalmazás használatához aktív Ügyfélkapus jelszó és felhasználónév, valamint WiFi/ mobilinternet kapcsolat szükséges.

Az alkalmazások főbb funkciói

Jogosultságtól függően megtekinthető napi jelentések és eseti bejegyzések

Jogosultságot jelző grafikai elemek

Jogosultságtól függően napi jelentések felvitele

Fejlécadatok felvitele
Létszámadatok felvitele
Akár 1000 karakteres bejegyzés
Mentett szekciók kijelzése grafikusan

Jogosultságtól függően eseti bejegyzések felvitele

Időpont és típus kijelzése
Szerepkör megadása, kiválasztása
Akár 1000 karakteres bejegyzés

Minden adott naphoz informatív fejléc hozzárendelése

Munkavégzés tényének, napi létszámadatok mennyiségének, napi jelentések és eseti bejegyzések számának grafikus kijelzése

Fénykép készítése és feltöltése

Fényképfeltöltés napi jelentéshez
Fényképfeltöltés eseti bejegyzéshez

Kényelmi funkciók

Egyszerű, gyors bejelentkezés Ügyfélkapus azonosítók segítségével, nem kell
külön új azonosító pár
Egyszerű könnyen átlátható, letisztult menürendszer
Jól átlátható naplófa és jelentéstér

Az alkalmazás működéséhez szükséges alapfeltételek

Érvényes Ügyfélkapus felhasználónév és jelszó
Mobilinternet (adatforgalom) kapcsolat vagy WiFi kapcsolat
iPhone készülék

 • Legalább iPhone 5
 • iOS verzió 9.1 vagy magasabb verziószámú operációs rendszer
 • Az eszközön meglévő érvényes Apple fiók (ID) az AppStore használatához

MEGJEGYZÉSEK

Gyenge kapcsolat, alacsony adatátvitel esetén az alkalmazásba való belépés meghiúsulhat A későbbi fejlesztések során az applikáció az offline jelentéstétel lehetőségével is bővülni fog Az alkalmazás minden beküldéskor biztonsági okokból kéri az Ügyfélkapu azonosítást, azonosítók mentése nem lehetséges A bejelentésről érkező Ügyfélkapus értesítések az alkalmazásban nem tekinthetőek meg

Kiegészítő funkciók

A program használatát segítő jelmagyarázat Segíthetünk? Helpdesk menüpont az oldalsó becsúszó sávban. Kérjük, írja meg nekünk véleményét az alkalmazásról, ugyanitt segítséget kérhet a használatához Könnyen elérhető információk - mini manuál az alkalmazás honlapján

Az alkalmazás használatát segítő legfőbb lépések leírása

Az alábbi lépések a teljes e-napló létrehozás folyamatát tartalmazzák, de szerepkörtől, feladattól és jogosultságtól függően változhatnak.

 • 1Érvényes Ügyfélkapus felhasználónév és jelszó megléte
 • 2Belépés az Ügyfélkapun keresztül az éles általános e-építési napló rendszerbe a https://enaplo.e-epites.hu/enaplo címen
 • 3"Saját adatok" fő menüpont kitöltése (Személyes profil, szerepkörtől függően Képviselt cégek, Kamarai adatok)
 • 4Új e-napló készenlétbe helyezése
 • 5Új e-főnapló létrehozása
 • 6Új szerepkörök felvétele, elfogadása
 • 7Szerződéses adatok kitöltése és szerződéses csatolmányok felvitele
 • 8Munkaterület átadás, majd elfogadás (Kivitelező - napijelentésért felelős szerepkör)
 • 9Új e-alnapló létrehozása
 • 10Új szerepkörök felvétele, elfogadása
 • 11Szerződéses adatok kitöltése és szerződéses csatolmányok felvitele
 • 12Munkaterület átadás, majd elfogadás (Kivitelező napi jelentésért felelős szerepkör)
 • 13További e-alnapló létrehozása esetén a fent írt lépések (10. ponttól) ismétlődnek.
 • 14 Kerüljön ellenőrzésre a webes felületen, hogy a kivitelező a főnaplóban valóban tud napi jelentést és eseti bejegyzést tenni ("Szerkesztés" gomb zöld, "Új szakma" és "Új bejegyzés" linkek kék színűek) (Kivitelező napi jelentésért felelős szerepkör), illetve a többi szerepkör esetén a betekintési és az eseti bejegyzés tétel jogát.

Részletesebben lásd a felhasználói kézikönyvet az alábbi linken: https://www.e-epites.hu/e-naploapp/e-epitesi_naplo_aszf.pdf

 • 1iPhone applikáció letöltése az AppStore áruházból lehetséges
 • 2Letöltés után az alkalmazás ikonjára koppintással indítható
 • 3Belépés Ügyfélkapus felhasználónévvel és jelszóval (lásd „Tennivalók a webes felületen” 1. pont)
 • 4Bal fölső sarokban lévő „Menü” szövegre bökéssel tudja aktiválni az oldalsó menüpontokat (E-naplók, Üzenetek, Beállítások, Impresszum, Jelmagyarázat, Segíthetünk? és Kijelentkezés)
 • 5Az E-naplók menüponttal történik a belépés valamely elérhető e-naplóba, majd e-főnaplóba vagy alnaplóba (ha nincs jogosultsága egyetlen e-naplóban sem, illetve egy sem lett létrehozva, akkor a felületen nem fog napló struktúrát látni)
 • 6Napi jelentés megtétele a Bejegyzések listában a jobb felső sarokban lévő fehér „ + „ jelre koppintással végezhető a megnyíló Napi jelentés almenüben (jogosultságfüggő).
 • 7Eseti bejegyzés megtétele Bejegyzések listában a jobb felső sarokban lévő fehér „ + „ jelre koppintással kezdeményezhető a megnyíló Eseti bejegyzés almenüben. Amennyiben Ön nem jogosult az adott főnaplóban vagy alnaplóban napi jelentést vagy eseti bejegyzést tenni, úgy a már „ + „ jel a felső sorban inaktív (halvány szürke). Jogosultsági szintjét a böngésző alapú webes e-építési napló alkalmazásban ellenőrizni tudja. (lásd „Tennivalók a webes felületen” 14. pont)
 • 8Fényképezés és fénykép feltöltés eseti bejegyzés és napi jelentés esetén, a jelentés szövege felett található „Fénykép” sorra koppintással történik úgy, hogy aktiválja az iPhone készülék fényképezőgép funkcióját. A fénykép elkészítése után a „Kész” szövegre koppintással a kép betöltésre előkészítve megjelenik a bejegyzésben (jelenleg a kép a mobil applikáció felületén nagyítva nem visszanézhető). A bejegyzés szövege alatti „Mentés” gombbal az egész jelentést mentésre kerül. Egy jelentéshez egy kép menthető, de eseti bejegyzésből akár több is menthető egy napon.
 • 9Feltöltött napi jelentések és eseti bejegyzések a „Bejegyzéslista”-ban tekinthetők meg. Visszamenőlegesen tett eseti bejegyzésnél és az offline bejegyzéseknél csak a feltöltés dátuma jelenik meg.

E-építési Napló mobil alkalmazás – általános építményekhez

A 191/2009 (IX.15.) kormányrendelet szerint az építési naplót általános építmények esetében a 2013. október 1-je után induló építőipari kivitelezéseknél elektronikusan kell vezetni.
A mobil alkalmazás kizárólag - a web-es e-építési napló alkalmazásban már ismert – napi jelentések és eseti bejegyzések rögzítésére és megtekintetésére fényképezésre, fényképfeltöltésre szolgál, a teljes funkciókészlettel működő E-építési Napló web-es alkalmazás az alábbi linkről érhető el:
https://enaplo.e-epites.hu/enaplo/.
Az alkalmazás csak Ügyfélkapus felhasználók számára érhető el. A mobil alkalmazás díjmentesen letölthető.
Verziószám: 1.0
Megjelent: 2017. december 12.
Az alkalmazást készítette: Lechner Nonprofit Kft.
Kapcsolat: enaplohelpdesk@e-epites.hu