Energetikai tanúsítvány widget

ELEKTRONIKUS ÉPÍTÉSÜGY OPENDATA

Közadat újrahasznosítási pilot projektet indított november elején az elektronikus építési naplót (e-napló) is nyilvántartó Lechner Tudásközpont. A cél megmutatni a kormányzati döntéshozóknak, hogy az adathasznosítás valóban serkenti a gazdaságot, nem érdemes halasztani az adat-újrahasznosítási projekteket.

ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNYOK

2012. január 1-jétől már nemcsak az újépítésű ingatlanokhoz, hanem a minden értékesítésre kerülő és tartósan bérbe adott épületre is kötelező az energetikai tanúsítás. Bárki készíttethet energetikai tanúsítványt az épületére vagy a lakására, de elsősorban új épületek építésekor, valamint meglévő épület eladásakor, illetve tartós bérbeadásakor kell elkészíttetni. A tanúsítványt az épület egészére kell kiállítani, majd feltölteni az e-tanútás alkalmazásba.

Az e-tanúsítás az Országos Építésügyi Nyilvántartás részeként működő alkalmazás, melynek célja az energetikai tanúsítványok országos, elektronikus, hiteles nyilvántartása. Ezek alapján készítettük el az elektronikus tanúsítvány widgetet, mely lehetőséget ad egy az állami építésügytől független oldal számára beágyazva HRSZ/cím alapján megjeleníteni egy adott ingatlan besorolását, valamint a besorolás kiállítási dátumát.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

1
HTML iFRAME beágyazott elem készítése a következő URL megadásával:
http://api.e-epites.hu/tanusitvany/[HRSZ]/[TELEPULES]/[TYPE]
2
iFrame elem magassági és szélességi adatok megadás.: 250x260 (px)
3
Egyedi háttérszín, font beállítása
4
Egyedi API token igénylése... HAMAROSAN
település: Budapest II.
HRSZ szám: 1004/X/X/X
CC