E-közmű alkalmazás (Közművezeték-üzemeltetői felület)

Az e-közmű alkalmazás közművezeték-üzemeltetők számára kialakított felületének használata azonosításhoz és OÉNY regisztrációhoz kötött.
A Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) biztosítja, hogy a közmű-kapcsolattartó igazolja személyazonosságát.

Adatszolgáltatás menete

Az e-közmű rendszer felé történő adatszolgáltatásnak több szintje van. Az első szint a regisztráció, a második pedig a térképi adatszolgáltatás kialakítása.

A 324/2013-as kormányrendelet értelmében a regisztráció során a közművezeték-üzemeltetőknek az alábbi adatokat szükséges megadniuk a rendszerben: A cég alapadatait, az általa üzemeltetett közműhálózat által lefedett települések listáját, az ezekre a településekre kiterjedően működő ügyfélszolgálatait, a közműegyeztetésben feladatkörrel rendelkező munkatársa elérhetőségi adatait, az általa üzemeltetett közműhálózat tulajdonosait, szolgáltatói engedélyeseit és azok elérhetőségeit.

Az e-közmű rendszerbe történő térképi adatszolgáltatáshoz a jogszabály alapján meghatározásra kerültek a térképi szolgáltatások formai és adatcsere formátumai is. A rendelet mellékletei szerint kérjük kialakítani a WMS és WFS szolgáltatásokat. A paraméterezési ajánlásokat a jobb oldali menüpontokból is elérhetővé tettük. A térképi szolgáltatás kialakításában segítséget nyújt a segédletünk, melyet ide kattintva érhetnek el.