E-közmű alkalmazás (Közművezeték-üzemeltetői felület)

Az e-közmű alkalmazás használata ügyfélkapus regisztrációhoz kötött.
Az Ügyfélkapus belépés biztosítja, hogy a regisztráló közmű-kapcsolattartó igazolja személyazonosságát.

MEGÚJULT AZ E-KÖZMŰ RENDSZER KÖZMŰVEZETÉK-ÜZEMELTETŐKNEK SZÓLÓ MODULJA

2024.04.22-én megújult az e-közmű rendszer közművezeték-üzemeltetők számára kialakított modulja.

A rendszer háttérműködésében bekövetkezett változásokon és dizájn módosulásokon túl új funkciókkal bővült az alkalmazás, amelyek mindegyike megtalálható a szintén megújult felhasználói kézikönyvben.

Ezek közül a legfontosabb az új szerepkörök megjelenése az e-közmű rendszerben, ennek a változásnak köszönhetően a közművezeték-üzemeltetők igényeinek megfelelően a különböző működési modellekhez igazítható a rendszer felhasználókezelési folyamata.

A jövőben tehát az alábbi felhasználói jogosultságcsoportok lesznek megtalálhatók a rendszerben: Admin, Betekintő, Diszpécser, Egyeztető Admin, Ügyintéző, Ügyintéző (átadó), Téradat Admin.

A jogosultságtípusok közötti különbséget a felhasználói kézikönyv 2.2.8-as pontja taglalja. Amennyiben a közművezeték-üzemeltető nem kíván változtatni a korábbi felhasználókezelésén, úgy ezzel kapcsolatban semmilyen teendője nincs.

Jelentős változás még a korábbiakhoz képest a csoportos feladatkiosztás lehetősége, amely az arra jogosult felhasználói típusok számára elérhető funkció. Felhasználói jelzések alapján módosult bizonyos oldalak adattartalma, bizonyos táblázatok felépítése, adattartalma, funkcionalitása.

A modul alapműködésében nem változott, vagyis a céljának megfelelően továbbra is teljes mértékben kiszolgálja az elektronikus közműegyeztetési folyamatot.