E-közmű alkalmazás (Közművezeték-üzemeltetői felület)

Az e-közmű alkalmazás használata ügyfélkapus regisztrációhoz kötött.
Az Ügyfélkapus belépés biztosítja, hogy a regisztráló közmű-kapcsolattartó igazolja személyazonosságát.

E-közmű workshop Pécsett

Pécsett rendezett szakmai tájékoztató workshopot az e-közmű rendszer működéséről szakági tervezőmérnökök számára a rendszert fejlesztő és üzemeltető Lechner Tudásközpont a Magyar Mérnöki Kamarával együttműködésben, október 5-én. A szervezők a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán megtartott konzultációs napon az e-közművel kapcsolatos gyakorlati kérdéseket igyekeztek tisztázni a közműegyeztetésben érintett dél-dunántúli tervezőkkel.

Az e-közmű rendszerrel kapcsolatos legfontosabb kérdésekről tartott workshopot az érintett tervezők számára a Magyar Mérnöki Kamara és a Lechner Tudásközpont október 5-én Pécsett az egyetem Műszaki és Informatikai Karán.

A csaknem 150 dél-dunántúli szakági tervezőmérnök számára először Gyertánági András e-közmű projektvezető tartott beszámolót az eddigi tapasztalatokról. Az adatszolgáltatással kapcsolatos folyamatokról Juhász Géza, a 3D alapú adat infrastruktúra kialakítása projekt vezetője beszélt. Ismertetőjében kitért arra, hogy milyen adatokat kap a tervező a közműegyeztetés konzultációs szakaszában, valamint arra, milyen közműadatok találhatók meg a rendszerben. A workshop második felében Gyertyánági András végigvezette az érdeklődőket az e-közmű rendszer teljes regisztrációs folyamatán.

A közműegyeztetési folyamatban érdekelt hallgatóság a konzultációs nap során írásban tehette fel felmerült kérdéseit, hogy az erre kijelölt helyen és időpontban a Lechner Tudásközpont szakértői megválaszolhassák azokat. A Tudásközpont rendszertámogató munkatársai a workshop ideje alatt személyes helpdeset is üzemeltettek, ahová konkrét, egyedi igényű problémákkal is fordulhattak a résztvevők.

A megújult e-közmű rendszer az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00037 azonosítószámú, 3D alapú adat infrastruktúra kialakítása című projekt keretében készül.