E-közmű alkalmazás (Közművezeték-üzemeltetői felület)

Az e-közmű alkalmazás használata ügyfélkapus regisztrációhoz kötött.
Az Ügyfélkapus belépés biztosítja, hogy a regisztráló közmű-kapcsolattartó igazolja személyazonosságát.

E-közmű – változások a WFS adatszolgáltatásban!

Milyen változásokat jelent ez pontosan?
  •  Az attribútum mezőnevek több adatbázisszerverben megadhatóak, kizárólag nagybetűket (ékezetek nélkül) tartalmaznak, max. 10 karakter hosszan.
  •  A szolgáltatás által lehívható adatok mennyiségének csökkentése és a tartalmi pontosság növelése érdekében az adattábla kódrendszerrel dolgozik – azaz bizonyos kifejezések helyett kódok szerepelnek. A WFS paraméterezési ajánlása elérhető portálunkon.
  •  Néhány pontban változott a vezetékek leíró adattáblájának tartalmi követelménye is. Kérjük, az üzemeltető, illetve a tulajdonos neve helyett adószámukat szíveskedjenek megadni. Azon vezetékek esetében, ahol ugyanazon szakasznak több tulajdonosa is van, kérjük, a tulajdoni hányad mértékét is tüntessék fel, százalékos formában.
  •  Az új XSD sémák kialakítása a legtöbb adatszolgáltató által preferált GeoServer segítségével történt. A GeoServer konfigurálása és az e-közmű számára fontos beállítások összefoglalása, valamint technikai segédlete elérhető portálunkon.
  •  A GeoServertől eltérő szerverek WFS kiajánlásában az egységes feldolgozhatóság érdekében kérjük, hogy a szerver az egyes szakágakhoz mellékelt sémadefinícióknak megfelelő XML választ adjon.
  •  A közmű-üzemeltetők által nyújtott WFS szolgáltatások hívása kizárólag a Lechner Nonprofit Kft. felől érkezik (IP cím: 84.206.10.73.), így a WFS esetében a publikálás korlátozható erre a címre.
A WFS szolgáltatás kialakításához korábban ajánlott komplex XSD-t archiváltuk, így a továbbiakban a jelenlegi ajánlás alapján, az új séma XSD-k szerint alakíthatják ki WFS szolgáltatásukat.