JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK AZ E-TÉR HASZNÁLATÁBAN

Az egyes jogszabályok településrendezéssel összefüggő módosításáról szóló 253/2023. (VI. 23.) kormányrendelet által a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) kormányrendeletben történt módosítás 2024. május 1-ig lehetővé teszi a települési önkormányzatok számára, hogy a településtervezési folyamatot az E-TÉR szakrendszeren kívül folytassák le.

  • Azok a települési önkormányzatok, amelyek a korábbihoz hasonlóan az E-TÉR szakrendszerben folytatják le az egyeztetést, változatlan formában használhatják az E-TÉR szakrendszert.
  • Azok a települési önkormányzatok, amelyek már megindított tervezési folyamatuk esetén élnek a fenti lehetőséggel, azaz a 419/2021. (VII. 15.) kormányrendelet 78/E. § alapján az E-TÉR szakrendszeren kívül folytatják azt, a következő eljárási cselekménynél a folyamat törlésre jelölését követő rendszeradminisztrátori törlés után a Használati útmutató települési tervekhez dokumentum 16. oldalán leírt adatszolgáltatást és tervbeküldést szolgáló folyamat indítására térhetnek át.
  • Azok a települések, amelyek új tervezési folyamatuk esetén az E-TÉR szakrendszeren kívül történő egyeztetést kívánják választani, a téradatok szolgáltatása és a tervbeküldés érdekében szintén a Használati útmutató települési tervekhez dokumentum 16. oldalán leírt adatszolgáltatást és tervbeküldést szolgáló folyamatok egyikének indításával tehetik meg azt.

 

Részletesebb leírást a Használati útmutató települési tervekhez dokumentum 8. fejezetében és az innen letölthető segédletben talál.