Gyakran ismételt kérdések

A weblapon belül, a Dokumentációk aloldalon található az ehhez szükséges és adattartalom szempontjából előírt adatkérőlap *.doc, vagy *.pdf formátumban.

Cím: Miniszterelnökség, Építészeti, Építésügyi és Örökségvédelmi Helyettes Államtitkárság, Régészeti Főosztály (1054, Budapest, Kossuth Lajos tér 2-4.);
Postacím: Pf.: 1357Budapest, Pf. 6.; Telefon: +36-1/896-7321

A régészeti feladatellátás költségeire alkalmazható hatósági árak részletes táblázata megtalálható a 68/2018. (IV. 9) Korm. rendelet 8. számú mellékletében, amely részletesen felsorolja az egyes régészeti feladatellátás tevékenységeit és azok költségét. 

A kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény 7. § (20) bekezdése részletesen tárgyalja azt, hogy melyik beruházás, fejlesztés minősül nagyberuházásnak. A jogszabály alapján a bruttó 500 millió forintos értékhatár feletti beruházás, fejlesztés, földmunkával járó beavatkozás már nagyberuházásnak tekinthető.

A 68/2018 (IV. 9) Korm. rendelet 16. számú melléklete szerinti adattartalom alapján kell megküldeni a hivatalos megkeresést, amelyhez mellékelni kell még az érintett ingatlan adás-vételi szerződés tervezetét is.

A kezdeményezőnek a lelőhely-bejelentő adatlaphoz csatolni szükséges még az EOV-rendszerben készült térképet, a benyújtandó térképen benyújtott lehatárolás vektoros állományát és a különböző tudományos információk bizonyítékát a 68/2018. (IV. 9) Korm. rendelet 5. § (2) bekezdése alapján.