MEGÚJULT AZ ÉTDR FELÜLETE

Könnyebb lett az építési ügyintézés. Az ÉTDR, azaz teljes nevén az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat támogató elektronikus dokumentációs rendszer, június 23-án új verzióval jelentkezett. A kérelmek és tervek benyújtására szolgáló felület szép és egyszerű, kezelése könnyen érthető, valamint a feltöltési folyamat végéig segíti a felhasználót.

A legfrissebb ÉTDR verzió az egyszerűbb és logikusabb felépítés mellett új dizájnnal is jelentkezett az www.e-epites.hu/etdr honlapon. A felület jól átlátható és könnyen, előismeret vagy segítség nélkül is hamar kiismerhető. Az oldal megújítása a felhasználók igényei alapján indult el. Célja az volt, hogy megkönnyítse az ügyintézők, de még inkább az ügyfelek, azaz az építtetők, építészek, építési beruházást folytatók dolgát. Az új verzió június 23-ai élesítése után az ügyintézés kevesebb időt vesz igénybe, például azért, mert nem kell felhasználói kézikönyvet olvasni. A kérvény benyújtás folyamatát felugró ablakok, statikus oldalszövegek és állapotjelző sáv is segítik. Egy helyen, egy rendszeren belül megtalálható minden, ami a kérelem benyújtásához szükséges.

Egyszerűsödött a megosztás, mert a betekintő-kód elküldését követően a meghívott a kód vagy a közvetlen link segítségével rögtön megnézheti a vele megosztott felületeket. Nagy könnyebbség az is, hogy a dokumentumok korábbi, jelleg/típus/munkarész besorolását felváltotta a címkézés, így nagy mennyiségű, akár 2-300 dokumentum változásait is sokkal könnyebb követni és szűrni.

 

Az ÉTDR fejlesztője és üzemeltetője a Lechner Tudásközpont.