A hiánypótlási folyamat változásai az e-közmű rendszerben

2020. augusztus 5-től megváltozik a hiánypótlási folyamat az e-közmű rendszerben. A változás kizárólag a rendszer felületi- és háttérműködését érinti, a hiánypótlási folyamat továbbra is az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben rögzített, változatlan szabályok, határidők szerint zajlik. A változások a kapcsolódó PDF állományokban is megjelennek.

A kérelmezők számára a hiánypótlási folyamat mostantól közvetlenül az ügytár felületéről indítható el. A korábbi „Közművezeték-üzemeltetői válaszok” funkció helyét átveszi a „Kérelem történetisége” funkció, amely a korábbiakhoz képest kibővült egy „Alapadatok” és egy „Hiánypótlási információk” blokkal. A hiánypótlás benyújtására, és a kapcsolódó információk későbbi elérésére a jövőben ezen a felületen lesz lehetőség.

A közművezeték-üzemeltetők számára a jövőben is a „Kérelem történetisége” oldal ad lehetőséget a kérelmező által a hiánypótlás során benyújtott dokumentumok megtekintésére, emellett az újonnan bekerült hiánypótlási kifejtés megtekintésére is. A kapcsolódó tartalmak a „Hiánypótlási információk” blokkban jelennek meg.

A változásról szóló felhasználói kézikönyv kivonat megtalálható a lakossági oldali segédletek között, továbbá a közművezeték-üzemeltetők segédletei között is.