FELHÍVÁS AZ ELSŐ- ÉS MÁSODFOKÚ ÉPÍTÉSÜGYI ÉS ÉPÍTÉSFELÜGYELETI HATÓSÁGOK RÉSZÉRE JELENTÉSI KÖTELEZETTSÉG TÁRGYÁBAN (2015. december)

  • Tájékoztatjuk a tisztelt elsőfokú építésügyi és építésfelügyeleti hatóságokat, hogy a 2015. évre vonatkozó, összesített építésügyi hatósági nyilvántartási adatokat tartalmazó jelentéseket elektronikus formában szükséges elkészíteni az OÉNY e-statisztika alkalmazásban.
     
  • Tájékoztatjuk a tisztelt másodfokú építésügyi és építésfelügyeleti hatóságokat, hogy a 2015. évre vonatkozó, összesített építésügyi hatósági nyilvántartási adatokat tartalmazó jelentéseket elektronikus formában szükséges elkészíteni az OÉNY e-statisztika alkalmazásban.
 
Az adatszolgáltatás módjáról és pontos tartalmáról az e-építés portál Hatóságoknak oldal (www.e-epites.hu/hatosagoknakfelület) Kapcsolódó dokumentumok fejezetében is részletes tájékoztatást teszünk közzé.
 
Belépési útvonal az OÉNY rendszer, e-statisztika alkalmazáshoz:
  • e-epites.hu portál Hatósági felület,
  • az OÉNY beléptető oldalán ügyfélkapus bejelentkezés (csak az ÉTDR-ben már regisztrált felhasználók számára lehetséges),
  • az OÉNY menü első oldalán: e-statisztika ikon.
 
A statisztikai adatok felviteléhez módosítási jogosultság szükséges, amit a hatósági adminisztrátor tud kiadni.
 
Az adatszolgáltatás a 2015. január 1-től december 31-ig terjedő időszakról szól és 2016. január 6. szerda és január 29. péntek között lesz végezhető.
A kitöltött elektronikus űrlapon kívül papíralapon összesítést, összefoglaló jelentést nem szükséges küldeni az építésügyért felelős miniszternek.
  
 
Budapest, 2015. december 21.
 
 
Miniszterelnökség,
Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság,
Építésjogi és Hatósági Főosztály