Előregisztráció az új e-tanúsítás alkalmazáshoz

Az új e-tanúsítás alkalmazásba külön regisztrálni kell. A felhasználók átvétele nem fog megtörténni a régi alkalmazásból.
Megkönnyítheti munkáját, ha már most regisztrál! Az új e-tanúsítás alkalmazás a Lechner központi jogosultság kezelőjéhez csatlakozik, amit az https://www.oeny.hu/oeny/idm/ címen lehet elérni.

Fontos, hogy állítsa be magának a „Szakember” szerepkört és ezen belül az „energetikai tanúsító” szerepcsoportot is.
Alább adunk ehhez képernyőképekkel ellátott leírást is.

Röviden

Győződjön meg róla, hogy a „Privát profiljánál” a „Szakember szerepcsoport”-on belül legyen felvéve az „Épületenergetikai tanúsító” szerep.

Azaz az alábbi képernyőhöz hasonlót kell eredményül látnia:

 

Bevezető

A Lechner központi jogosultság kezelő alkalmazása azzal céllal jött létre, hogy a Lechneres alkalmazások ne külön-külön tartsák számon a felhasználókat és jogosultságaikat, hiszen ez eredményezi azt, hogy az egyik Lechneres alkalmazásból (pl. e-napló) átlépve a másik Lechneres alkalmazásba (pl. ÉTDR) újra be kell lépni az Ügyfélkapun.
A központi jogosultságkezelőhöz hosszabb távon minden Lechneres alkalmazás csatlakozni fog, így könnyen, újbóli belépés nélkül lehet majd az egyik alkalmazásból a másikba átlépni.

Az újonnan készülő alkalmazások, így az új e-tanúsítás is már ehhez a jogosultságkezelőhöz csatlakozik.

 

Regisztráció menete

A jogosultságkezelőt a https://www.oeny.hu/oeny/idm/ címen lehet elérni.

El kell fogadni a kötelező Általános Szerződési Feltételeket és ki kell tölteni a kötelező mezőket. Ezek után az alábbi képernyőn fog állni.

Fontos, hogy a bal felső menüben a „Privát profilom” menüponton álljon!

 

Görgessen le az oldal aljára! Az alábbi képet fogja látni:

Alul az „Új szerep hozzáadása” legördülő mezőből válassza ki az „Épületenergetikai tanúsító” opciót, és mentse el a beállítást.

Eredményül azt kell látnia, hogy a legalsó táblázatban a „Szerepcsoport: Szakember” szekcióban szerepel az „Épületenergetikai tanúsító”.

Megjegyzés: természetesen előfordulhat, hogy Ön már regisztrált az IDM-ben, és többféle a szakember szerepcsoporthoz tartozó szerepe is van. A Lényeg az, hogy legyen „Épületenergetikai tanúsító” szerepe felvéve.

 

Előtét alkalmazás

A jelenleg futó, „régi” e-tanúsítás alkalmazásból is elérhető egy felugró ablak, ami az ügyfélkapus bejelentkezés után felajánlja a Lechneres központi alkalmazáskezelőhöz való csatlakozást.

Amennyiben ezen keresztül regisztrált a a Lechneres központi alkalmazáskezelőhöz, akkor is fel kell vennie még az „Épületenergetikai tanúsító” szerepet.