Engedélyezés / ÉTDR

Az ÉTDR - Építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer - az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokban lehetővé teszi az elektronikus kérelem és tervbeadást, valamint az elektronikus ügykezelést.

Kapcsolat / Hibabejelentés:
Telefonos ügyfélszolgálat:
H-CS: 8:00 - 16:30 P: 8:00 - 14:00

Elindult az Építésügyi Fizetési Portál

Az Építésügyi Fizetési Portál segítségével az ÉTDR rendszerben elektronikusan ügyet indító felhasználók az építésügyi hatósági eljárás illetékét illetve az esetlegesen kiszabott bírságot elektronikus úton is megfizethetik.
 
Az Építésügyi Fizetési Portál (ÉFP) önálló informatikai szolgáltatás, elérése: efp.e-epites.hu.
 
Az ÉFP az elektronikus fizetést az Elektronikus Fizetési és Elszámolás Rendszer (EFER) szolgáltatásainak felhasználásával valósítja meg. Az ÉFP publikus oldalain részletes leírás olvasható az ÉFP koncepciójáról és az elektronikus fizetés módjáról. Az elektronikus fizetés a Fizetés menüpontban kezdeményezhető.
 
Az ÉFP használatával kapcsolatos esetleges kérdésekre e-mail-ben és telefonon válaszolunk:
efphelpdesk@e-epites.hu és +36-(1)-279-2643, +36-(1)-279-2647,
 
 
Az Építésügyi Fizetési Portált a Lechner Nonprofit Kft európai uniós projekt keretében valósította meg.
 
Jogszabályi háttér:
  • Az 1990. évi XCIII. törvény az illetékekről 73. § (4a) bekezdése lehetővé teszi, hogy az elektronikus úton kezdeményezett építésügyi hatósági eljárásokban az illeték megfizetése az elektronikus fizetési és elszámolási rendszeren (EFER) segítségével történjen.
  • A 245/2006. (XII. 5.) kormányrendelet az építésügyi bírság megállapításának részletes szabályairól 6. § (1) bekezdése lehetővé teszi, hogy az építésügyi bírság megfizetése az elektronikus fizetési és elszámolási rendszer (EFER) segítségével történjen.