Változás az Ügytár felépítésében

Ezúton tájékoztatjuk minden felhasználónkat, hogy 2020.04.06-tól átalakításra került az e-közmű rendszer „Ügytár” funkciója

A kérelmezők által benyújtott közműnyilatkozat-, közmű-állásfoglalás-, és tervezéstámogatás kérelmek attól függően kerültek elhelyezésre a megújult ügytáron belül, hogy azok milyen státuszban vannak. Az ügytárat két lapfülre osztottuk fel, az alábbiak szerint.

A folyamatban lévő kérelmek, vagyis azok, amelyekkel a kérelmező oldali felhasználónak még feladata lehet (pl. hiánypótlás teljesítése), továbbá azok, amelyek még a közművezeték-üzemeltetői válaszadásra, esetleg tervezéstámogatás-állomány generálására várnak, a jövőben az „Aktív kérelmek” lapfülön jelennek meg.

Ha egy kérelemhez kapcsolódó folyamat a végére ér és lezártnak tekinthető, vagyis közműnyilatkozat vagy közmű-állásfoglalás esetén hitelesített dokumentum áll rendelkezésre, tervezéstámogatás esetén pedig elkészült a vektoros adatokat tartalmazó letölthető állomány, a kérelem automatikusan átkerül a „Lezárt kérelmek és letölthető tervezéstámogatás állományok” lapfülre.

A módosított funkció bevezetését megelőzően megkezdett, illetve lezárt kérelmek automatiksan elhelyezésre kerültek a státuszuknak megfelelő lapfülre.