E-Építési Napló iPhone (iOS) mobilon is

Már letölthető az elektronikus építési napló iOS mobilokra fejlesztett változata. Az alkalmazással a felhasználók iPhone készüléken vihetnek fel napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket a kivitelezés helyszínén, a megrendelők pedig saját készülékükön bárhol, bármikor nyomon követhetik az építkezés fázisait. A nyilvános tesztidőszakot követően mostantól élesben is letölthető az elektronikus építési napló iOS operációs rendszerre (iPhone készülékre) kifejlesztett alkalmazása az Apple AppStore áruházból.

Az adatok tömörítésének köszönhetően az alkalmazás mobilnet-fogyasztása nem számottevő, az eredeti webes felület megnyitásánál is kevesebb adatforgalmat generál. A felvitt bejegyzések természetesen a webes e-naplóban is látszanak, a webes és mobilos felület külön regisztráció nélkül, bárhol, bármikor felváltva használható. Az alkalmazás általános építményfajták (családi házak, intézmények) e-naplóinál nyújt segítséget felhasználóinak.

Az ingyenesen letölthető mobilnapló felépítése, hozzáférési hierarchiája és szabályai megfelelnek a hagyományos elektronikus építési napló szabályainak. Az iPhone mobil telefonokra kifejlesztett alkalmazás célja, hogy számítógép vagy laptop nélkül bárhol, gyors hozzáféréssel, kis adatforgalommal, biztonságosan tegye elérhetővé az E-naplót. Új napló megnyitása, a törzsadatok felvétele és a napló-fastruktúra kialakítása továbbra is csak asztali gépen vagy laptopon lehetséges, de a leggyakrabban használt, az építési folyamatot végigkísérő napi jelentések most már az építési helyszínen akár munka közben is felvihetőek. A felület ugyanígy használható betekintésre; az építtetők számára a napi jelentések és bejegyzések olvasása már mobiltelefonon is lehetséges, gyakorlatilag bárhol, bármikor.

A Lechner Tudásközpont által fejlesztett iOS e-építési napló az Androidos verzió utáni második okos telefonos építésügyi alkalmazás, melyet a tervek szerint hamarosan továbbiak is követnek.

Az iOS e-napló alkalmazás ingyenesen letölthető az Apple AppStore áruházból. Android okostelefon eszközökre készített alkalmazásunk továbbra is letölthető a GooglePlay áruházból.