főépítész

Főépítészi életműdíjat kapott Keresztes Sándor

Keresztes Sándor, az Antall-kormány volt környezetvédelmi és területfejlesztési minisztere, nyugalmazott állami főépítész vehette át csütörtökön Szentgotthárdon az Országos Főépítészi Kollégium által adományozott Főépítészi Életmű Díjat.

Holnap kezdődik a XIX. Országos Főépítészi Konferencia

Idén Szentgotthárdon rendezik meg, TELEPÜLÉS – TERMÉSZET – EMBER címmel az Országos Főépítészi Konferenciát. A sokszínű szakmai program az Országos Főépítészi Kollégium és Szentgotthárd város szervezésében valósul meg, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Urbanisztikai Társaság és a Magyar Építész Kamara szakmai társrendezésében.

Szombathely megyei jogú város főépítészi pályázatot írt ki

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45.§ (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet megyei jogú városi főépítész munkakör betöltésére.

Az „Év főépítésze” 2013. díjátadás

Tizennegyedik alkalommal került átadásra a Nagykanizsa megyei jogú város és az Országos Főépítészi Kollégium által 2000-ben megalapított „AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ”. Évente két kategóriában adományozható elismerés. AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ-at aktív főépítész, míg A FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ-at a szakmáját hosszú ideje gyakorló, illetve nyugdíjba vonuló/vonult kiváló főépítész kapja.

Önkormányzati Főépítészi továbbképzés a BME-n

Időpont: 
2013. szeptember 19 (Egész nap)

Budapesti Műszaki Egyetem Urbanisztika Tanszéke és az Országos Főépítészi Kollégium felvételt hirdet akkreditált ÖNKORMÁNYZATI FŐÉPÍTÉSZszakirányú továbbképzésének 4. ciklusára.
 

Kerekes György lett Budapest főépítésze

„Három osztály összevonásával lett Budapest építészetének felelőse a korábban településtervezőként és kerületi főépítészként ismert szakember.” A Tervlapnak nyilatkozva a nívódíj sorsáról és a főépítészek szerepéről is szólt.

Pályázat a Belügyminisztérium országos főépítészi munkakörének a betöltésére

A belügyminiszter építésügyért felelõs miniszterként eljárva a köztisztviselõk jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (a továbbiakban: Ktv.) 10. § (2) bekezdése alapján pályázatot ír ki a Belügyminisztérium (a továbbiakban: BM) országos fõépítészi munkakörének betöltésére.
Az országos főépítészi álláshelyre kiírt újabb pályázat a Hivatalos Értesítő 2011. évi 5. számában jelent meg. A teljes szöveg a Közlöny 663. oldalon olvasható.
 
Határidő: A pályázatokat legkésőbb 2011. február 9. napig kell postára adni, vagy személyesen leadni a megjelölt címen.

PÁLYÁZAT a Belügyminisztérium országos főépítészi munkakörének a betöltésére

A belügyminiszter mint az építésügyért felelős miniszterként eljárva a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. tv. (Ktv.) 10. § (2) bekezdése alapján pályázatot ír ki a Belügyminisztérium (a továbbiakban: BM) országos főépítészi munkakörének a betöltésére az alábbi feltételekkel:

Önkormányzati főépítészek

Megyei főépítészek

A főépítészi tevékenységről szóló 190/2009. (IX.15.) kormányrendelet alapján a megyei főépítész

Tartalom átvétel

Dokumentációs Központ


Építésügyi feladatellátás

 

Szakmai Tudástár

Fejléc

Főoldal

Lábléc

 

 

 

ÉTDR

  ÉTDR információk

OÉNY

  OÉNY információk


E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ

  E-építési napló információk

Hatósági felület

 

RSS

 Hírek

 Események

 Pályázatok

 Jogszabályfigyelő

ÉTDR rss ÉTDR