felújítás

Ismét Várépítő pályázat!

A „Várépítő pályázat 2013-2014.” építőanyag-pályázat gyermekintézmények és műemlékek beruházásaihoz, melynek keretében 18 cég 13,5 millió forint értékű építőanyagot és szolgáltatást ajánlott föl.

Megújul a pannonhalmi apátság majorsági épülete

Három kiállítóteret alakítanak ki a Pannonhalmi Főapátság 1,4 milliárd forintból megújuló, jelenleg üresen álló és omladozó majorsági épületében, amely várhatóan jövő nyáron nyílik meg.

A Várkert Bazárban talált leletekből nyílt kiállítás a BTM-ben

„Fegyverek, ékszerek, kerámiák – válogatás 750 év emlékeiből a Várkert Bazárból” címmel kamarakiállítás nyílt a Várkert Bazár kivitelezési munkálatai során talált, mintegy 750 évet átfogó leletanyagból a Budapesti Történeti Múzeumban (BTM) október 17-én.
 

Egyházi épületeket újítanak fel Tolna megyében

Csaknem húsz egyházi épületet, templomokat, plébániákat, szobrokat újítanak fel Tolna megyében mintegy 300 millió forintos vidékfejlesztési támogatásból. A munka mindenütt még 2013-ban elkezdődik.

Indul a fertőrákosi kőfejtő felújításának projektje

Hivatalosan 2013. október 25-én indult a Fertőrákos Barlangszínház - Kőfejtő értékmegőrző és értéknövelő turisztikai célú fejlesztése a projekt alapkövének letételével; a soproni városháza korábbi közlése szerint 14 hónap alatt szépül meg a fertőrákosi Barlangszínház és újul meg a teátrumnak otthont adó évezredes kőfejtő környezete is.

Ünnepi gálaműsorral nyílt meg a felújított Zeneakadémia

Október 22-én 19.00-tól zártkörű rendezvény keretébenünnepi gálaműsorral nyílt meg a Zeneakadémia. A gálaműsort megelőzően, az épület Liszt Ferenc téri főbejárata előtt avatták fel Párkányi Raab Péter szobrászművész Solti György karmesternek emléket állító, csaknem három méter magas bronz térkompozícióját.A szobrot Martonyi János külügyminiszter és a karmester özvegye, Lady Valerie Solti leplezte le.

November 7-én, Erkel Ferenc születésnapján hivatalosan is megnyílik az Erkel Színház

A tavasz óta folyó próbaüzem után november 7-én, Erkel Ferenc születésnapján gálakoncerttel hivatalosan is megnyílik az Erkel Színház. 1,7 milliárd forintból újult meg az épület. A megújult intézmény 1800 személyes nézőterével az ország legnagyobb színháza.

Megújult a lillafüredi függőkert

Megújult a lillafüredi Palotaszálló alatti függőkert. A 265 millió forintos beruházás része a Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése című, több mint 2,4 milliárd forintos projektnek. A turisztikai látványosságot szeptember 28-án, szombaton adták át.

A megújult Víziváros

Tizenöt éves műemléképület-megújító program zárul a Vízivárosban egy Kapucinus utcai lakóház átadásával. Az I. kerületi Víziváros műemlék-felújítási programja keretében csaknem másfél évtized alatt 18 épület újult meg.

Harmincmillió forint Budapest idei műemléki kerete

Harmincmillió forintot szavazott meg Budapest idei műemléki keretébe a Fővárosi Közgyűlés. A műemléki keret célja a Budapest városképét meghatározó épített értékek megmentése, azok felújítása, restaurálásának segítése. Kiemelt cél az eredeti részek felújítása, restaurálása, visszaállítása.
Tartalom átvétel

Dokumentációs Központ

Építési jog

Építésügyi feladatellátás

 

Szakmai Tudástár

Fejléc

Főoldal

Lábléc

 

 

 

ÉTDR

  ÉTDR információk

OÉNY

  OÉNY információk


E-ÉPÍTÉSI NAPLÓ

  E-építési napló információk

Hatósági felület

 

RSS

 Hírek

 Események

 Pályázatok

 Jogszabályfigyelő

ÉTDR rss ÉTDR